Close

Díszvilágítás

Ipari LED világítás gyártása, forgalmazása - BERTON Világítástechnika

A díszvilágítás egy komplett, sok összetevőből álló megvilágítási forma, hiszen a világítás tervezésénél figyelembe kell venni mindazokat az ismérveket, mely a megvilágítandó területre vonatkoznak. Érdemes megvizsgálni, hogy milyen stílusú milyen építészeti értékeket képvisel az építészeti forma, épület, park, emlékmű stb., mely környezetünk jellegzetességeit emeli ki. A díszvilágítást úgy kell tervezni és megvalósítani, hogy az beilleszkedjen a városképbe, illetve az adott környezet építészeti elemeivel összhangban legyen.

Alkalmazási és felhasználási területei a következőek lehetnek: Műemlék épület, emlékmű, szobor, híd, homlokzatrész, szökőkút, irodaház, üzletközpont, parkvilágítás, utcai dekoráció, karácsonyi fények, lakóépületek díszvilágítása.

A díszvilágítás kialakításánál ügyelni kell a lámpatestek IP védettsége. Ha egész évben használatos (nem karácsonyi vagy más időszakos) díszvilágításról van szó, akkor a megfelelő IP védettség mellett célszerű a lámpatestek UV állóságára is rákérdezni.

A fényszennyezés (Fényszennyezésnek nevezzük az esti égbolt mesterséges fényforrásokkal történő fölösleges, energiapazarló és környezetkárosító megvilágítását) napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt érintő probléma, mely a rohamosan növekvő technikai és emberi civilizáció okoz. Az állandó fényszennyezés káros hatással van az élővilágra és hatalmas energiapazarlással jár. A tejút rendszert már csak olyan helyekről lehet látni, ahol nincs vagy nagyon minimális a fényszennyezés. Az „International Dark Sky Association” (Nemzetközi Sötét Égbolt Szövetség) azon dolgozik, hogy világszerte csökkentsék a mesterséges világítás okozta fényszennyezést.

Díszvilágítási referencia munkánk: Zwack Unikum Székház karácsonyi díszvilágítása

Scroll Up
Ajánlatkérés
close slider

Név

Email cím

Telefonszám

Tárgy

Üzenet

Ellenörző kód

Kérjük minden mezőt töltsön ki. Köszönjük!