Close

Ipari LED világítás

ipari világítás, ipari led világítás, ipari világító, minőségi led, csarnokvilágító, csarnok világító, ipari lámpatest, led világítás, led fényforrás, irodai világítás, irodai led világítás, kültéri világítás, kültéri led világítás, hosszú élettartamú led, lámpatest gyártó, fényforrás gyártó, led közvilágítás, led lámpatest, világítástechnika, díszvilágítás, világítótest, forgalmazása, gyártása

Csarnokvilágító lámpatestCsarnokvilágító (CAPELLA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Cégünk többek között kültéri és ipari LED-es világítótestek gyárt a Csepel Művek Ipari Parkban magas műszaki tartalommal és 5 év jótállással.

Ügyfeleink igényeit és az MSZ EN 12464 szabványban javasolt előírásokat (pl.: káprázás korlátozás, megvilágítási szint, megvilágítási egyenletesség, színvisszaadási index) figyelembe véve díjmentesen felmérjük és megtervezzük üzeme világítását.

A döntés-előkészítést fényméretezéssel és megtérülési számítással támogatjuk. Igény esetén a javasolt fényforrásokat és világítótesteket üzembe helyezzük 1-4 hetes tesztidőszak erejéig.

Több mint 300 megvalósult projekt tapasztalatával, támogatni tudjuk a korszerűsítési folyamat egyes részeiben, vagy annak elejétől a végéig (a felméréstől, a kivitlezésen át a karbantartásig). Keressen minket a “Kapcsolat” menüpont alatti elérhetőségeken, vagy töltse ki az “Árak” menüpont alatti rövid kérdőívünket.

Cégünk ipari világítótesteit megtekintheti itt: http://bertonlighting.hu/kategoria/termekek/ipari/

   Ipari LED világítás gyártása, forgalmazása - BERTON Világítástechnika

Néhány gondolat az ipari világítástechnikáról:

Az „Ipari világítás” oldalunkon leírtak teljes mértékben vonatkoznak az ipari LED-es világításra is.

LED-es világítótestek és fényforrások alkalmazásakor a munkahelyi világítások (MSZ EN 12464) szabványban foglaltakon kívül az alábbi szempontokat kell megfontolni:

 1. Jellemző és maximális környezeti hőmérséklet
 2. Esetlegesen fellépő stroboszkóp/villódzó hatás kockázatai
 3. Üzembiztonság és nehezen hozzáférhető helyek (szerelés/karbantartás szempontból)
 4. IP védelem
 5. Árnyékhatás
 6. Színhőmérséklet és a megvilágítási érték összefüggése (Kruithof diagram)
 1. Célszerű az üzemünk jellemző és maximális környezeti hőmérsékletét ismerni ahhoz, hogy hosszú távon üzembiztosan működő LED-es világítótestet tudjunk választani. A komolyabb ipari LED-es világítótestek max. 45°C-os környezeti hőmérsékletben működtethetők a jótállás elvesztése nélkül, azonban néhány gyártónál léteznek 50°C vagy annál magasabb környezeti hőmérsékletben működtethető speciális LED-es világítótestek is.

Általánosságban igaz, hogy annál lassabban öregednek a LED-ek, minél jobb a hűtésük (ennél fogva minél hidegebb környezeti hőmérsékletben működtetnek egy lámpatestet, annál jobb hatásfokú lehet a hűtés). Célszerű a gyártó hűtőrendszerét megvizsgálni, illetve rákérdezni, hogy az üzemükben, nyári kánikulában található környezeti hőmérsékletben történő működtetés során hány fokosra kúszik fel a lámpatestben alkalmazott LED-ek úgynevezett Tc hőmérséklete. Adott Tc hőmérsékleten a várható fényáram csökkenés mértékét az LM-80-as teszt riportból, illetve a hozzá kapcsolódó TM-21 kalkulációból tudhatjuk meg.

Minőségi gyártóknál ezek az adatok könnyen és transzparens módon elérhetők, csak kérjük el!

 1. Stroboszkóp hatás:

Villódzó hatás akkor figyelhető meg (és balesetveszélyes) amikor egy forgó gép vagy alkatrész a világítótestben üzemelő kapcsoló üzemű tápegység frekvenciáján vagy annak többszörösén forog.
A jelenséget magas frekvenciájú kapcsoló üzemű áramgenerátoros tápegység alkalmazásával lehet kiküszöbölni. A legbiztosabb módszer viszont egy vagy több próbalámpa felszerelése a kritikusabb helyekre, ahol a dolgozók lehetőséget kapnak a javasolt LED-es világítótest működésének a véleményezésére (színhőmérséklet, színvisszaadás, megvilágítási érték, káprázás, árnyékhatás, stroboszkóp hatás). Minden ügyfelünket arra bátorítunk, hogy vegye igénybe 2 hetes ingyenes teszt szolgáltatásunkat, melynek keretén belül bármelyik világítótestünket rendelkezésre bocsájtjuk, hogy adott körülmények között lehetőségük legyen azt kipróbálni.

 1. Üzembiztonság és nehezen hozzáférhető helyek:

A magas üzembiztonság akkor különösen fontos, ha a hiba bekövetkeztéből fakadó leállás, vagy a nehezen hozzáférhető helyek miatti problematikus és drága szerelés és karbantartás komoly nehézséget és/vagy anyagi ráfordítást jelenthet.

 1. IP védelem

A por, szilárd testek és nedvesség behatolása elleni védelmet jelenti. Minden esetben egy kétjegyű szám. Az első számjegy a por és szilárd testek elleni védettség fokát, míg a második a nedvességgel szembeni ellenállóságot fejezi ki.

Első számjegy jelentése:

 • 0 – nincs védelem
 • 1 – 50 mm-nél nagyobb szilárd tárgyakkal szemben védett
 • 2 – 12 mm-nél nagyobb szilárd tárgyakkal szemben védett
 • 3 – 2,5 mm-nél nagyobb szilárd tárgyakkal védett
 • 4 – 1,0 mm-nél nagyobb szilárd tárgyakkal szemben védett
 • 5 – por ellen védett
 • 6- por ellen tömített

Második számjegy jelentése:

 • 0 – nincs védelem
 • 1 – Csepegő víz ellen védett
 • 2 – Csepegő víz ellen védett 15°-os döntésnél
 • 3 – Permetező esővíz ellen védett
 • 4 – Freccsenő víz ellen védett
 • 5 – Vízsugár ellen védett
 • 6 – Erős tengeri hullámverés ellen védett
 • 7 – Vízbemerítés ellen védett
 • 8 – Víz alá merítés ellen védett
 1. Árnyékhatás

A világítás technikában és a fényképezésben az éles árnyékot adó világítás „lágyítására” a fényforrás elé helyezett diffúz fehér elemekkel lehet szórt fényt előidézni. Ezt általánosságban opál burával, és a világítótestek pozícióinak helyes megválasztásával lehet biztosítani.

 1. Színhőmérséklet és megvilágítási érték párosítása (Kruithof)

A színhőmérséklettel kapcsolatban kérem fontolja meg az alábbiakat:

Lakásban a viszonylag kis teljesítményű (nem ipari) világítótestek jellemzően 100-300 lux közötti megvilágítási értéket produkálnak „munkasíkon”, vagy ott ahol a látási feladat megjelenik (konyhapult, asztal, stb).

Ilyen megvilágítási szintekhez maximum 4000 Kelvin színhőmérsékletű fényforrás biztosítja a kellemes fényérzetet. Ha 6000K vagy magasabb színhőmérsékletű fényforrással világítunk, akkor legalább 500 lux megvilágítási értéket kell produkálni ott ahol a „látási feladatot” el kell látni.

A színhőmérséklet és a megvilágítási szintek közötti összefüggést Kruithof vizsgálta a 40-es években. Azóta finomodtak az eredmények, melyek a lenti ábrán láthatók. Azóta más vizsgálatokon az is kiderült, hogy kifejezetten káros lehet az ember idegrendszerére, ha magas színhőmérséklettel de alacsony megvilágítási értékű helységben huzamos ideig tartózkodik az ember. Az ábrán látható bevonalkázott rész (tölcsér) az a terület, mely a természetben is előfordul.

A szakirodalom szerint 3300K-ig tart a meleg fehér tartomány, 3300-5300K-ig terjed a semleges fehér, és 5300K fölött beszélünk hideg fehér (korrelált) színhőmérsékletről.

A hideg fehér színhőmérsékletű LED-es fényforrások alkalmazásakor érdemes azt is tudni, hogy az ilyen LED-eknek a sugárzása a kék tartományban intenzívebb és erőteljesebben blokkolják a melatonin termelést, mely az ember cirkadián ritmusát fel tudja borítani és az elalvást nehezebbé teheti.

Természetesen ha 6000K-es színhőmérséklethez ragaszkodik, akkor legyártjuk, azonban jelenleg 4000K és 3000K-es színhőmérsékletű LED paneljeink vannak raktáron.

ipari_led_vilagitas_abra

 

 

Scroll Up
Ajánlatkérés
close slider

Név

Email cím

Telefonszám

Tárgy

Üzenet

Ellenörző kód

Kérjük minden mezőt töltsön ki. Köszönjük!