Close

Irodai világítás

Ipari LED világítás gyártása, forgalmazása - BERTON Világítástechnika

Irodai világítás:

Az irodai munkahelyek megvilágításáról az MSZ EN 12464-1  szabvány ad részletes tájékoztatást.  Ügyfeleink igényeit és a szabványban javasolt előírásokat (pl.: káprázás korlátozás, megvilágítási szint, megvilágítási egyenletesség, színvisszaadási index) figyelembe véve díjmentesen felmérjük és megtervezzük irodája megvilágítását. Képernyős munkaállomásoknál különösen fontos, hogy a fényforrások monitoron történő közvetett káprázását korlátozzuk!

A döntés-előkészítést térítésmentes fényméretezéssel és megtérülési számítással támogatjuk. Igény esetén a javasolt fényforrásokat és világítótesteket üzembe helyezzük 1-4 hetes tesztidőszak erejéig.

Keressen minket a “Kapcsolat” menüpont alatti elérhetőségeken, vagy töltse ki az Árak menüpont alatti rövid kérdőívünket.

 

Néhány megfontolás a világításkorszerűsítéshez:

Fontos a munkahelyen alkalmazott fényforrások színhőmérsékletének a megválasztása. Kutatások bizonyítják, hogy a melegfehér színhőmérséklet (<3300K) nyugtatóan, míg a hidegfehér színhőmérséklet (>5300K) serkentőe hat az emberi szervezetre. Kerülni kell azonban a hidegfehér színhőmérséklet alkalmazását olyan helyeken, ahol nincs meg a megfelelő megvilágíási szint (lásd: Kruithof diagram) és folyamatosan munkavégzés folyik, mert az hosszú távon alvásproblémákhoz vagy idegrendszeri zavarokhoz vezethet.

Irodai környezetben javasolt a középutat, a semleges fehér színhőmérsékletet választani (3300-5300K), ami a nappali természetes fényhez a legközelebb áll. Ez nem álmosítja az embert, serkentőleg hat a szervezetre, de nem annyira, hogy az hosszú távon problémákat okozzon az emberi szervezetben.

Jelenleg legelterjedtebb fényforrásoknak (fénycső, kompakt fénycső) számos hátránya van:

  • vibrálás: mentális fáradtságot, kimerültség érzését okozza,
  • UV sugárzás: hosszútávon a szem romlását okozza,
  • relatív gyors fényáram vesztés: a kezdeti relatív magas fényáramból gyorsan veszít ami a megvilágítási szintek drasztikus csökkenéséhez vezethet,
  • relatív magas fogyasztás: a világítás üzemeltetésére kevesebbet is költhetne, de a fénycsövek és kompakt fénycsövek működési elvükből  fakadóan nem képesek magasabb fényhasznosítással üzemelni.
  • karbantartási költségek: a nehezen hozzáférhető helyeken költséges lehet a fényforrások vagy lámpatestek gyakori karbantartása.

A fentiekkel szemben a LED-es fényforrások előnyei:

  • nem vibrál: a LED-ek működési elvükből adódóan nem vibrálnak,
  • nincs UV sugárzás: a LED fényforrások nem sugároznak a káros UV és IR tartományban,
  • lassú fényáram vesztés: az általunk forgalmazott LED fényforrások átlagosan 40-50.000 óra alatt veszítenek 30%-ot fényáramukból
  • alacsony fogyasztás: termékeink magas fényhasznosítása (100-170 lm/W) miatt relatív alacsony beépített teljesítmény mellett is magas és egyenletes megvilágítást biztosítanak. A LED-es fényforrásokkal irányított, szórt fényt vagy ezek valamilyen arányú megoszlását tudjuk biztosítani a megfelelő optikai elemek kiválasztásával.
  • alacsony karbantartási költségek: Termékeinkre magas üzembiztonság jellemző. Lámpatesteinkre 3-5 év jótállást biztosítunk (típustól függően), akár 0-24 órás, évi 365 napos üzemeltetés mellett.
Scroll Up
Ajánlatkérés
close slider

Név

Email cím

Telefonszám

Tárgy

Üzenet

Ellenörző kód

Kérjük minden mezőt töltsön ki. Köszönjük!