Close

Kültéri világítás

Ipari LED világítás gyártása, forgalmazása - BERTON Világítástechnika

A kültéri lámpatesteket a szélsőséges környezeti viszonyok elleni védelmük határozza meg. A lámpatesteknek többek között ellenállónak kell lenniük a szélsőséges külső hőmérsékleti viszonyokon kívül a nap UV sugárzásával, a különböző csapadékok és szennyeződések káros hatásaival, valamint a szélterheléssel szemben. A szilárd test (por) és a víz elleni védettség szintjét az u.n. „IP” szám mutatja meg. Az IP első számjegye a por elleni védelem szintjére utal (1-6-ig), míg a második szám a víz elleni védelem szintjét jelöli (0-8). Minél magasabb a szám, annál magasabb a védelem szintje. Kültérre legalább IP54-es védettségű lámpatesteket kell alkalmazni, de nem ritka az IP65 vagy annál magasabb védelmi fokozatú lámpatestek használata sem. A kültéri világításnál számolni kell a vandalizmussal is (védőrács, ütésálló anyagok alkalmazása).

A felhasználás módját tekintve a kültéri lámpatestek több csoportra oszthatók, pl. köz-, dísz- (szobor, épület kiemelő világítása), sportpálya-, üzem-, gyárterület-, vasút-, valamint reptérvilágítás.

A fényforrás típusa szerint is szintén több csoportra oszthatóak, pl. hagyományos-, halogén-, LED-es fényforrással szerelt, stb.

Scroll Up
Ajánlatkérés
close slider

Név

Email cím

Telefonszám

Tárgy

Üzenet

Ellenörző kód

Kérjük minden mezőt töltsön ki. Köszönjük!