Close

LED közvilágítás

Közvilágítás alatt a különböző közterületek világítását értjük (például utak, utcák, parkok, terek, járdák, gyalogátkelőhelyek, stb.). Napjainkban a közvilágítás még mindig a korábbi évtizedekben kifejlesztett technológiákon alapul, túlnyomó többségben nátriumlámpás, fémhalogén lámpás, és kompakt fénycsöves lámpatestekkel találkozhatunk.

Ezen technológiák előnye, hogy a hosszú évtizedek során kiforrottak, széles körben ismertek, és alkalmazhatóak lettek. Azonban mindegyik „hagyományos” megoldás az előnyös jellemzője mellett kompromisszumos hibát hordoz magában, amellyel együtt kellett élni. Ilyen hátrányos jellemző lehet a pocsék színvisszaadás, a rövid élettartam, a túlságosan hosszú újragyújtási idő, a mechanikai és termikus behatásokkal szembeni fokozott érzékenység, vagy a súlyosan környezetszennyező anyagok használata.

Egy nagynyomású nátriumlámpa hiába büszkélkedik kiváló, a LED-es fényforrásokkal összemérhető, bizonyos esetekben azokat meg is haladó fényhasznosítással, ha jellegzetes sárga fénye egyáltalán nem biztosít vizuális komfortot. A legmodernebb LED-es technológián alapuló közvilágítási lámpatestek mára elértek arra a szintre, hogy az eddig ismert hátrányokat kiküszöbölve kiváló hatékonyságú, komfortos és kirívóan hosszú élettartamú világítást biztosítsanak, megbízhatóan. Nagy előnyük továbbá, hogy a LED világítódiódák méretéből és teljesítményéből adódóan kiválóan optikázhatók, így minden eddiginél hatékonyabban lehet a célterületre irányítani a szükséges fényt.

A korábban tapasztalt „elszállt” árak helyett mára pénztárcabarát, gyorsan megtérülő megoldásokkal hódít a LED-es közvilágítás.

Scroll Up
Ajánlatkérés
close slider

Név

Email cím

Telefonszám

Tárgy

Üzenet

Ellenörző kód

Kérjük minden mezőt töltsön ki. Köszönjük!