Close

2018.06.10.

Raktárak megvilágítása

Raktárak megvilágítása (PowerPoint prezentáció)

Raktárak megfelelő (szabványos) megvilágítása.

Esettanulmány egy 2000 nm-es magas raktár világításkorszerűsítéséről:

Az éves áramdíjat közel 1 millió forinttal (85%-al) csökkentettük le, miközben a megvilágítási szinteket több mint 100%-al növeltük meg. A korszerűsítés során cégünk csepeli üzemében gyártott LED-es HRL (High Rack Linear=magas polc világító) világítótesteket alkalmaztuk. A korábbi rendszer 250W-os fémhalogén csarnokvilágítókból állt.

HRL aszimmetikus optikákkal

Részlet a HRL magas raktári polcvilágító lámpatestről 

 

HRL aszimmetrikus fényeloszlási görbe

Fényeloszlási görbe – Magas raktári polcvilágító (HRL-High Rack Linear)

Az új, LED-es fényforrású 120W-os világítótestek 20%-os teljesítményen üzemelnek, azonban mozgás érzékelése esetén teljesítményük felmegy 100%-ra (amit 3 percig   tartanak).

A polcsorok középvonalában, ~10 méteres magasságban telepített LED-es lámpatestek aszimmetrikus optikáiknak köszönhetően az összfényáramuk ~85%-át a 7.5 méterig felnyúló polcokra fokuszálják. A közlekedő (talaj) irányába lényegesen alacsonyabb fényerősséggel világít a rendszer. Ez a megoldás egyrészt nem kápráztatja a felfelé néző targoncakezelőket, másrészt viszont megfelelően magas megvilágítást nyújt a polcok függőleges síkján (megkönnyítve a targoncavillák pontos behelyezését a leemelni kívánt raklap alá).

A teljes beruházás várható megtérülési ideje 2.2 év.

Raktár világítás
Scroll Up
Ajánlatkérés
close slider

Név

Email cím

Telefonszám

Tárgy

Üzenet

Ellenörző kód

Kérjük minden mezőt töltsön ki. Köszönjük!