Close

Világítástechnika

ipari világítás, ipari led világítás, ipari világító, minőségi led, csarnokvilágító, csarnok világító, ipari lámpatest, led világítás, led fényforrás, irodai világítás, irodai led világítás, kültéri világítás, kültéri led világítás, hosszú élettartamú led, lámpatest gyártó, fényforrás gyártó, led közvilágítás, led lámpatest, világítástechnika, díszvilágítás, világítótest, forgalmazása, gyártása

Miért fontos a világítás? Mennyire fontos valójában? Mikor jó és mikor rossz egy világítás? Hogyan világítsunk optimálisan? A világítástechnika azért fontos szakterület, mert a környezetünkből bennünket érő információk 90%-át a látással, azon belül is a színes látással érzékeljük. A múltban számos kutatás bizonyította a világítás és a szellemi-fizikai teljesítmény, sőt általános közérzetünk szoros kapcsolatát. Mivel életmódunk végett időnk jelentős részét fedett helyen, épületekben töltjük, így a természetes fény mellett szükségszerűen megjelenik a mesterséges világítás iránti igény.

A világítástechnika tehát építészeti elemként is releváns. A modern világítástechnikában, a jelentős veszteségeket generáló hagyományos izzólámpás megoldások helyett egyre inkább az energiatakarékos, hosszú élettartamú fényforrások dominálnak. A folyamatos fejlesztések eredményeképpen a LED (fényemittáló) diódák elértek arra a szintre, hogy új távlatokat nyissanak a világítástechnikában, és kiszorítsák a kevésbé gazdaságos, „hagyományos” fényforrásokat. A világítástechnika számos mennyiséget, és alapfogalmat határoz meg, amelyek ismerete elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy eligazodjunk a szakterület szerteágazó témaköreiben.

A különböző fényforrások és lámpatestek, vagy egy adott világítási környezet jellemzéséhez az alábbi fogalmak ismerete minimálisan szükséges: fényáram, megvilágítás, fényerősség, fénysűrűség, fényhasznosítás, (korrelált) színhőmérséklet, színvisszaadás, fényerősség-eloszlás, káprázás értékelés, stb.

Scroll Up
Ajánlatkérés
close slider

Név

Email cím

Telefonszám

Tárgy

Üzenet

Ellenörző kód

Kérjük minden mezőt töltsön ki. Köszönjük!