Termékfejlesztés és gyártás

Gyártás

Cégünk fő tevékenysége a saját fejlesztésű világítótestek gyártása, melyet csepeli üzemünkben végzünk. Rendszerszemléletű üzemi termelési folyamatokban több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezünk. Igyekszünk folyamatosan fejleszteni, naprakészen tartani üzemszervezési eljárásaink rendszereit, fontosnak tartjuk az hagyományos alapok mellet az erős információtechnológiai és számítástechnikai támogatást, ezáltal tud gyártói tevékenységünk tökéletesen beilleszkedni mind adat, folyamat, funkciók szempontjából cégünk vállalatirányítási rendszerébe. Ezáltal kiemelkedő hatékonysággal tudjuk teljesíteni ügyfeleink mindennemű igényeit. Terméktől függően hetente 200-400 db lámpatestet tudunk előállítani, de szükség esetén kapacitásunkat rövid idő alatt duplájára tudjuk növelni.

Üzemünkben fejlesztői és gyártói tevékenységünk során rendszeresen újra tervezzük és szervezzük az igénybe vehető anyagokat és energiákat, gépeket és gyártó eszközöket. Megmunkálási módok közül többek között alkalmazunk fúrást, marást, darabolást, CNC fúrást, élhajlítást, lézervágást és hegesztést.

termékfejlesztés a Bertonnál
termékfejlesztés a Bertonnál
termékfejlesztés és gyártás a Bertonnál

Felhasznált anyagok tekintetében cégünk filozófiája a kezdetektől ugyanaz: kizárólag az elérhető legjobb minőségű alapanyagokat, alkatrészeket, félkész termékeket alkalmazzuk (korszerű vegyi technológiákon alapuló extrém magas hőátadó képességű TIM anyagokat, nagytisztaságú alumínium alapanyagokat, vezető világmárkák LED fényforrásait és elektronikáit). Ez a maximalizmus kiterjed a gyártási folyamatokra is, rendkívüli gondossággal szereljük össze lámpáinkat, illetve többlépcsős tesztelési/beégetési folyamatokat végzünk minden egyes késztermék estében. Ennek köszönhető, hogy a sokéves meghibásodási rátánk saját fejlesztésű és gyártású lámpáinknál a 0,5%-ot sem éri el. Esetleges meghibásodás esetén, minimális idő alatt reagálunk és végezzük el a garanciális javításokat.

termékfejlesztés és gyártás a Bertonnál
termékfejlesztés és gyártás a Bertonnál
termékfejlesztés és gyártás a Bertonnál

A modern gazdasági trendekkel ellentétben cégünk az átlagnál jóval magasabb raktárkészletet tart közel minden alkatrészből, ezáltal hatékonyan és gyorsan ki tudjuk szolgálni ügyfeleinket tetszőleges színhőmérséklet, teljesítmény, fényszög, illetve egyéb műszaki paraméterek tekintetében.

termékfejlesztés és gyártás a Bertonnál
termékfejlesztés és gyártás a Bertonnál
termékfejlesztés és gyártás a Bertonnál

Egyedi világítótestek fejlesztésében – mely gyakran szorosan összefonódik a gyártással - sokrétű tapasztalattal rendelkezünk, hiszen a múltban számos egyedi igényre kínál

termékfejlesztés és gyártás a Bertonnál

Minden sorozatgyártásba került világítótest végleges formáját termékfejlesztés előzi meg, mely a konstrukciós és egyéb funkcionalitás szempontjából történt tervezés mellett rendkívül nagy hangsúlyt kapnak a termikus mérések. Míg a hagyományos fényforrások esetében egyszerű az élettartam definíciója – amikor a fényforrás üzemképtelenné válik – a LED-ek esetében ez a fogalom jóval szigorúbb megállapításokat takar. Mivel LED fényárama idővel – hűtés függvényében – minden esetben csökken, így az élettartamuk végének a kezdeti fényáram 70, 80, vagy szigorúbb előírásoknál 90%-ra való csökkenését értjük. Természetesen ezeket az élettartam értékeket egy-egy darabra vonatkoztatni nem célszerű, hiszen így nem kapnánk pontos, megbízható megállapítást. Cégünk által alkalmazott LED fényforrások gyártói az IES LM80 szabványnak megfelelő élettartam jelentéseket tesznek közzé. Az LM80 teszt riportok minimum 10 db minta öregítését írják elő, így az adott LED fényáramcsökkenésére vonatkozó adatok meglehetősen megbízhatók.

Mivel a LED fényforrások esetében kiemelt szerepe van a hűtésnek, így cégünk minden világítótest típusra termikus méréseket végez speciális K típusú mérőfejekkel. Hőkamránkban minden lámpatest típusnál mérjük a LED-ek és a működtető egység (driver) tokhőmérsékletét is kimérjük különböző környezeti hőmérsékletekben. A mérési sorozatok végeredményeképpen megbízható információkat tudunk közölni ügyfeleinkkel gyártmányaink várható élettartama, valamint az üzemeltetés során megengedett maximális környezeti hőmérséklet tekintetében.

termékfejlesztés a Bertonnál
termékfejlesztés a Bertonnál
termékfejlesztés
világítótestek fejlesztése

Termékfejlesztés

Évtizedes termékfejlesztési tapasztalatunkat annak köszönhetjük, hogy az általunk gyártott lámpatestportfólió minden egyes darabját adott piaci szegmens igényeire fejlesztettük ki. Tudásunkat az egyedi igényű ügyfeleink sora tovább csiszolta. Többek között, így született meg:

  • a lőtéri ügyfelünk igényeit kielégítő repesz- és golyóálló lámpa,
  • a gyógyszeripari ügyfelünk speciális anyagvizsgáló asztalaiba való világítóbetét,
  • az egyik ingatlanüzemeltető ügyfelünk napelem-üzemű járdavilágítója,
  • a speciális kertészettel foglalkozó megrendelőnk napraforgó formájú növényvilágítója.
világítótestek fejlesztése

Az ügyfeleink igényeinek megfelelő végterméket először 3D-s modellező programban hozzuk létre, majd elemezzük (gyárthatóság, véges elemes analízis, termikus viselkedés és költségek szempontjából). Ügyfelünkkel történő konzultáció után létrehozzuk a világítótest prototípusát, majd a végleges termékkoncepció kialakítását követően indítjuk a gyártást.

A fejlesztési feladat bonyolultsága, időigénye és a felhasznált anyagok költsége együttesen határozzák meg díjainkat. A termékfejlesztési folyamatot „mérföldkövekhez” kötött döntések és fizetési ütemezés mentén építjük fel. Sok esetben a projekt első üteme csak a termék megvalósíthatósági vizsgálatára korlátozódik. Pozitív eredmény esetén, a második ütem végterméke lehet egy működő deszka modell, és így tovább, míg az utolsó ütem feladata sok esetben a gyártásra történő előkészítés.

világítótestek fejlesztése
világítótestek fejlesztése

Ez a módszer rizikócsökkentő megrendelőink és a magunk számára is, mert:

  • ügyfelünk minden mérföldkő után dönthet a fejlesztés továbbviteléről vagy leállításáról és ezáltal lehetősége van fokozatosan finanszírozni a fejlesztést
  • számunkra biztosítja, hogy nem kell olyan valaminek a termékfejlesztését elvállalnunk, amelynek a megvalósíthatóságát és szériagyártásra való alkalmasságát a projekt kezdetekor mi magunk sem tudjuk megítélni 100%-os biztonsággal.

Termékfejlesztési igényével kapcsolatban keresse meg szakértőnket! 

ingyenes konzultáció

 

 

Kapcsolat

BERTON Világítástechnika Kft.

Cégjegyzékszám: 01-09-333618
Adószám: 13651974-2-43
Cím:1211 Budapest, Hőerőmű utca 4

Nyitvatartás:
hétfő – péntek: 8:00 – 16:30