Modern LED Csarnokvilágítók: Hatékonyság, Kényelem és Káprázásmentes Világítás

 

Keresik a tökéletes megoldást csarnokuk megvilágítására? A Berton Világítástechnika Kft. a világítástechnikai tervezés és LED-es lámpatestek gyártása terén kínál innovatív megoldásokat, amelyek maximális hatékonyságot és kényelmet biztosítanak. Fontosnak tartjuk, hogy termékeink megfeleljenek az ipari szabványoknak, beleértve a munkahelyi világításra vonatkozó követelményeket, melyeket az MSZ EN 12464 ír elő. Itt olvashatja a szabvány belső téri munkahelyekre vonatkozó egyes követelményeit.

belso-teruletek-vilagitasi-kovetelmenyei-szabvany-reszletAz megvilágítás egyenletessége különösen fontos, mivel a sötét és világos felületek váltakozása nemcsak fárasztó a dolgozók számára, de növeli a balesetek és a termelési hibák kockázatát is. Ennek az az oka, hogy az emberi szem a fénysűrűségre érzékeny, így, ha egy munkaterületen váltakozva vannak jelen magas és alacsony fénysűrűségű területek (felületek), akkor szemünknek folyamatosan adaptálnia kell az eltérő fénysűrűségekre. Ez az állandó adaptációs kényszer kifárasztja agyunkat.

First Image Second Image Third Image Third Image

Raktárcsarnok és gyártóüzem: a felületek egyenletes megvilágításával csökkenthetjük a dolgozók fáradékonyságát

A káprázás korlátozása is kulcsfontosságú a dolgozók egészségének és teljesítményének megőrzése szempontjából. Ezért termékeink kialakításánál különös figyelmet fordítunk arra, hogy a káprázás minimalizálása mellett tudjunk egyenletes megvilágítást biztosítani, és így segítsük elő a kényelmes és hatékony munkavégzést.

4

Futóműgyártó- és javítóüzem: káprázás nélkül, egyenletesen megvilágított munkaterületek

A LED-technológia lehetővé teszi számunkra, hogy kiváló minőségű és energiatakarékos világítást biztosítsunk. Emellett mozgás-, jelenlét- és nappali fényérzékelőink segítségével jelentősen tovább növelhetjük a hatékonyságot. Ha tudjuk, hogy várhatóan a teljes terület hány százalékán tartózkodik személyzet, akkor meg tudjuk becsülni a mozgásérzékelők által elérhető megtakarítás összegét. A funkciókban gazdag, vezetékes vagy vezeték nélküli szenzoros megoldások lehetőséget nyújtanak arra, hogy a világítás automatikusan reagáljon a munkahelyi környezet változásaira és a dolgozók jelenlétére, optimalizálva ezzel az energiafelhasználást és növelve a kényelmet.

5b6b
Mozgás- és nappali fényérzékelés egy szenzorban kombinálva. Az érzékelőket nem feltétlenül kell sem a lámpatestekkel, sem egymással vezetékesen összekötni. Az érzékelők Bluetooth mesh hálózatot hoznak létre, így a jelátvitel stabil és okostelefonra vagy tabletre telepített applikáció segítségével könnyen felprogramozhatjuk az eszközöket.

Működési példák mozgás- és nappali fényérzékelős szenzorokra:

  • A megfelelő mennyiségű nappali fény megléte mellett a lámpatestek mozgás esetén se kapcsoljanak fel
  • Csak infravörös, csak mikrohullámú, vagy kombinált érzékelési mód beállítható
  • A tartásidő eltelte után a lámpatestek szabályozzanak (dimmeljenek) le 10, 20 vagy 30%-ra (vagy kapcsoljanak teljesen le) a következő mozgásérzékelésig
  • Érzékelők csoportokba rendezése: ha a csoport egyik tagja mozgást észlel, akkor jelet küld a csoport többi tagjának, hogy a csoporthoz tartozó lámpatestek azonos program szerint működjenek

 

A Berton Világítástechnika Kft. elkötelezett az innováció és a minőség iránt, és büszkék vagyunk arra, hogy olyan világítási megoldásokat kínálunk, amelyek maximalizálják a hatékonyságot és a kényelmet a munkahelyeken. Ha Ön is szeretné optimalizálni csarnoka világítását és javítani dolgozói teljesítményét, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk, és kollégáink szívesen segítenek Önnek megtalálni a legmegfelelőbb megoldást igényeire és követelményeire szabva. Válassza a Berton Világítástechnika Kft.-t, és tegye munkahelyét hatékonyabbá és kényelmesebbé LED világítási megoldásainkkal!


 

 

Kapcsolat

BERTON Világítástechnika Kft.

Cégjegyzékszám: 01-09-333618
Adószám: 13651974-2-43
Cím:1211 Budapest, Hőerőmű utca 4

Nyitvatartás:
hétfő – péntek: 8:00 – 16:30